pühapäev, 5. mai 2019

Jeeee …ee!

Ühes varasemas kirjatükis oli juttu sellest, et mis võiks olla ühe erilise õlle nimi. See, et laevadele ja õlledele pannakse naiste nimed on teada komme, aga mis nimi panna õllele, mis on pruulitud tantsupeoks? Tahaks ju, et oleks midagi, mis oleks suupärane tarvitada ja kohe meelde jääks. Nagu selliste asjadega ikka, tuli lahendus iseenesest. Selle saamisloo selgitamiseks tuleks vaimusilmas ette kujutada olukorda laupäevahommikul perega autos kusagil Saue kandis. Ilm väljas 3-4 kraadi, rasked vihmapilved peakohal, kevadise roheluse asemel väljas hall masendus, mida katkestab auto hands free telefonis Heikki etteloetud tekst [lisatud lühendatud kujul]: 
Teatame hea meelega, et Juhukse vanem segarühm on oodatud tantsupeole "Minu arm" (nelja paariga), /…/ Juhukse noorem segarühm on oodatud tantsupeole "Minu arm" kaheksa paariga. 
Selle teate peale vallandus koheselt kõigi autos viibijate suust „Jeee…ee!“ 
Kuna tegemist oli tõeliselt spontaanse hüüatusega, mis väljendab antud kontekstis kõike, siis ilma kahtlusteta sai see ka seni nimeta olnud õllele pandud. 
Väike õpetus ka nime kasutamiseks. Nime „Jeee…ee“ võib hüüda, kui näed, mõtled või hoiad käes eripruuli. Kindlasti tuleks seda nime hüüda aga pärast tubli sõõmu maitsmist. Nimi kõlab paremini, kui hüüad seda välja hingates. Kindlasti sule silmad ja tunneta nime kõla ja õlle järelmaitset.  
Jeeee…ee!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kas www.jeeee.ee