esmaspäev, 15. mai 2017

Linnalend

Linnalegend räägib, et "Linnalend" on 15. mail toimuv Tallinna päevale pühendatud esimene tantsupidu, mis jutustab loo pealinna lastest, noortest ja täiskasvanutest ning nende tegemistest. Selles loos tantsitakse linnulennul läbi erinevate linnaosade, läbi parkide kõrghoonete ja puumajade vahele, üle Tallinna mägede mere äärde ja linna südamesse. Kokku tantsib (lendab) selles loos rohkem kui 1600 tallinlast 100st rahvatantsurühmast. Tegelikult nii kõrgelennuline see asi kahjuks ei ole – tegevus toimub hoopis Varraku tänava jäähallis Lasnamäel. Kena koht seegi. 

Tallinna päev on sel aastal pühendatud noortele ja kannab pealkirja "Noored pildis". (Sellel kujutletaval pildil ei ole midagi valesti. Linnamoele üleminekuaja riideid kandev Juhukse segarühm on koos teiste noortega just õiges kohas, st kui mere poolt vaadata, siis laval esimeses reas).












Kas te teadsite, et 16. korda toimuva Tallinna päeva eesmärk on väärtustada linna ajalugu ja Tallinlaseks olemist. Sellega tähistatakse Lübecki linnaõiguse omistamist 1248. aastal, mil Tallinn võeti vastu Euroopa linnade liitu. 

Kommentaare ei ole: